Behandelingen osteopathie

De behandeling richt zich op de plaats waar het bewegingsverlies het grootst is. Dit hoeft niet de plaats te zijn waar de pijn zich bevindt, omdat er een wisselwerking is tussen de bewegingen van de drie systemen:

  • het bewegingsapparaat
  • de interne organen
  • structuren van de schedel.

Normale lichaamsbewegingen doen de organen in borst en buik ook bewegen. De drie systemen zijn onderling verbonden door bindweefsel, bloedvaten, lymfevaten en zenuwen. De drie vloeistoffen (bloed, lymfe. liquor=hersenvloeistof) moeten vrij kunnen stromen in het lichaam. Dit stromen neemt af bij verminderde weefselbeweeglijkheid met als gevolg verzuring en vervuiling van de weefsels. Hierdoor ontstaat pijn en functieverlies van het getroffen weefsel, waardoor het natuurlijk afweersysteem verzwakt raakt of overgevoelig gaat reageren met als gevolg pijn, allergie of een ontsteking.

Een osteopaat kan het lichaam helpen door de weefsels weer in hun beweging te stimuleren. De vloeistofstroom kan weer vrij op gang komen en de ontsteking zal verdwijnen.

Klachten kunnen ook ontstaan wanneer er bewegingsblokkades optreden in of tussen de systemen. Een osteopaat kan deze blokkades met de hand opheffen waardoor de klacht verdwijnt.
Chronische rugpijn bijvoorbeeld kan veroorzaakt worden door een verminderde werking van een intern orgaan.

Een behandeling duurt gemiddeld 60 minuten. Tussen de opeenvolgende behandelingen zitten minimaal 2 weken, omdat het lichaam die tijd nodig heeft om aan de nieuwe situatie te wennen. Hoe meer de genezing vordert, hoe verder de behandelingen uit elkaar zullen gaan liggen.

Meer over behandelingen osteopathie >

Osteopathie Van Kessel vindt u in de regio Haarlemmermeer/Heemstede.
Bekijk hier de routebeschrijving.